Image

SPORTBRILLEN OP STERKTE VAN OAKLEY

Wie een bril nodig heeft in het dagelijks leven, kan deze vaak ook goed gebruiken tijdens het sporten. Maar hoe los je dit dan op? De bril die je overdag draagt is niet altijd even goed geschikt om ook mee te sporten, doordat deze brillen vaker afzakken of sneller beslaan bijvoorbeeld. Contactlenzen zijn soms ook een goede optie, maar niet voor iedereen weggelegd. Oakley heeft de oplossing; een sportbril op sterkte, die comfort en prettig kijken samenbrengt. De Burcht Optiek is specialist in Oakley brillen op sterkte voor de regio Breda.


Waarom een sportbril op sterkte?

Een sportbril op sterkte is vooral weggelegd voor diegene die vaak/veel sporten en zich daarbij enigszins beperkt voelen door de alledaagse bril. Een sportbril loopt vaak ronder en volgt daardoor de contouren van het gezicht beter dan een gewone bril. Hierdoor heb je minder last van wind en zonlicht op de plekken waar een bril zou kunnen kieren. Bij sporten waarbij snelheid belangrijk is, is bescherming tegen wind, regen en vreemde delen in de buitenlucht (stofjes, steentjes, insecten) super belangrijk. Vaak kiest men voor een sportbril met een zogeheten clip-in; een klein brilletje dat op sterkte wordt gemaakt en in een sportbril wordt vastgeklikt. Dit is vaak een eenvoudige en daardoor relatief voordelige manier om een sportbril op sterkte te testen. Het nadeel van een clip-in is een vaak kleiner blikveld en een grotere kans op onscherpte en/of hinderlijke schitteringen, doordat men door twee lagen glas kijkt. Oakley is gespecialiseerd in het maken van sportbrillen op sterkte, zonder dat hiervoor een clip-in nodig is. Oakley sportbrillen op sterkte hebben daardoor een breder blikveld en een algeheel rustigere kijkervaring. Een ander belangrijk voordeel is dat Oakley enorm veel tijd en moeite investeert in het optimaliseren van verschillende glaskleuren. Het belangrijkste resultaat van deze kleurresearch is de PRIZM glasoptimalisatie.

Oakley PRIZM. Meer kleur, meer zicht, meer plezier tijdens sporten.

Een zonnebril zorgt mede door de kleuring voor demping van zonlicht en maakt dat minder last hebt van de zon. Het nadeel van de meeste zonneglazen is dat door de demping vaak ook contrast en kleurwarmte verloren gaat. Oakley heeft samen met sporters de verschillende PRIZM optimalisaties ontwikkeld. Gekeken wordt naar de specifieke kleuren die veel voorkomen tijdens bepaalde sporten. Kleuren die belangrijk zijn worden verbeterd, terwijl kleuren die minder nodig zijn worden gedempt. Wat overblijft is een rustig, comfortabel beeld dat voor elke sport de meest prettige kijkervaring belooft. PRIZM optimalisaties zijn er voor: Wielrennen, Mountainbiken, Watersporten, Golf en nog veel meer.

Wel of geen leesgedeelte?

De meest voorkomende vraag bij het maken van een sportbril op sterkte is of er wel of geen leesgedeelte in zou moeten. Multifocale brildragers kennen de "struggles" tijdens een ronde golf, waarbij het leesgedeelte in de weg zit tijdens het putten. Zonder leesgedeelte is het invullen van de scorekaart soms lastig. Wielrenners kennen de problemen waarbij een fietscomputer of smartphone soms niet af te lezen is of waarbij het leesgedeelte te hoog zit. Speciaal voor sommige sporten maakt Oakley de Sport Specific Progressive lenses. Dit zijn multifocale glazen die bijvoorbeeld specifiek voor golfers worden ingemeten, waardoor alle gebruikte afstanden en blikrichtingen geoptimaliseerd worden. Er zijn dan geen concessies meer nodig tijdens het beoefenen van uw sport.

Oakley sportbrillen voor bijna iedereen; Omdat Oakley sportbrillen op sterkte ware huzarenstukjes zijn qua slijpwijze, hebben we te maken met een zeer specifiek leverbereik. Om te kijken of en welke sportbrillen geschikt zijn voor uw sterkte, kunt u het beste een oogmeting laten doen en op basis hiervan zullen we een bril- en glasadvies uitbrengen. Klik hieronder om een afspraak te maken.


HOE WERKT PRIZM

OOK EEN OAKLEY OP STERKTE?

Maak een afspraak voor een oogmeting en een advies op maat:

Neem contact op

EEN OVERVLOED AAN MOOIE BRILLEN

Iedereen is uniek. Je verdient een bril die jouw uitstraling complimenteert en elke dag opnieuw laat stralen. Laat je verrassen door het montuuradvies van onze specialisten en zeg vaarwel tegen die saaie bril.