RANDOLPH ENGINEERING


Er zijn niet veel brillenmerken waarin ‘The American Dream’ zo diep in de kern zit, als bij Randolph Engineering. In 1973 richtten Royal Air Force navigator Jan Waszkiewicz en Stanley Zaleski Randolph op, nadat ze emigreerden naar de Verenigde Staten met slechts een paar dollar op zak. Ze hadden een droom: Het maken van ‘s werelds beste zonnebril. Ze streken neer in het plaatsje Randolph in Massachusetts en bouwden daar hun eerste productiefaciliteit. Vandaag de dag is Randolph Engineering nog altijd gevestigd in Randolph, alwaar ze al jaren brillen maken voor de verschillende afdelingen van de Amerikaanse strijdkrachten. De specialisatie is de pilotenbril, The Aviator. Natuurlijk kennen we aviator monturen van de traditionele druppelvormige brillen. The Aviator van Randolph is echter wat hoekiger, zodat deze beter past onder de helmen van gevechtsvliegers. Samen met de - voor dit merk - kenmerkende brilpootjes, zijn deze brillen al jaren de nummer 1 keuze van piloten.

De zonnebrillen van Randolph Engineering zijn behalve het comfort, ook ontzettend populair vanwege de glazen. De zonneglazen van Randolph Engineering zijn tot stand gekomen door jarenlang intensief testen op het hoogste niveau. Of je nu professioneel of hobbymatig vliegt, graag autorijdt in de zomer, zeilt op open zee, of gewoon lekker op een terrasje zit; Voor elke situatie is er een glastype voor jou. De meeste glaskleuren zijn er zowel gepolariseerd als niet gepolariseerd, zodat instrumenten ten alle tijden goed zichtbaar zijn. De brillen zijn verkrijgbaar in hoogwaardige finishes met bijvoorbeeld 23k goud, 23k witgoud en 22k rosé-goud. Hierdoor blijven de brillen lange tijd hun glans houden.

Hoewel heel veel mensen nog niet echt van dit merk gehoord zullen hebben, hebben ze onbewust toch al kennisgemaakt met dit merk. In steeds meer films en series duiken de brillen van Randolph Engineering op. En dit doen ze echt al jaren. Films als Captain Marvel, 6 Underground, American Made, Baywatch en Jack Ryan, hebben allemaal 1 of meerdere karakters met een Randolph Engineering bril op. Maar acteurs als Johnny Depp, Elijah Woods en Jason Bateman, dragen de brillen ook in hun vrije tijd en op de rode loper.

De zonnebrillen van Randolph Engineering zijn ervoor zowel heren als dames, in diverse modellen en kleurstellingen. De brillen zijn nog altijd ‘Made by hand in America’ en genieten een uitgebreide garantie op onder andere de solderingen.

Militaire precisie voor hem & haar

De Aviator is misschien wel het bekendste model, maar dit is zeker niet het enige model dat Randolph Engineering maakt. Hoewel de bril in eerste instantie gemaakt werd voor mannelijke gezichten, misstaat de bril zeker niet bij de vrouwelijke dragers. Daarnaast is er voor vrouwen ook nog de Elinor, Cecil en de Amelia. Met daarbij nog de unisex P3 en de Corsair. Wij hebben altijd een uitgebreide collectie van het merk in huis.

Voel je een ster

Films en series die je waarschijnlijk gezien hebt, waar een Randolph Engineering zonnebril in voorkomt. Costume Designers en propmasters kiezen niet zonder reden voor de brillen van Randolph Engineering. De brillen van Randolph Engineering zijn al jaren een vast onderdeel van de uitrusting van militairen en wordt dus ook snel als zodanig herkend. Maar, de brillen zijn ook stijlvol en praktisch en bovendien in veel verschillende kleuren en afwerkingen te krijgen.