Oakley


Wanneer we vertellen dat Oakley eigenlijk helemaal niet is begonnen met brillen, maar met handgrepen voor de motorcross, worden we soms gek aangekeken. James Jannard wilde namelijk meer zijn handvaten meer grip geven, omdat de plastic grips glad werden in de regen en de modder. Hij kwam met de “Oakley Grip”. Een handgreep van een materiaal dat hij Unobtanium noemde. De naam Oakley leende hij van zijn hond; Oakley Anne.

De eerste stap op het gebied van brillen was in de vorm van een goggle. Een bril voor tijdens het motorcrossen, die vuil en water buiten wist te houden. De logische stap daarna was een skibril. In 1984 kwam Oakley met de O Wing grip. Een soort rubber haak, die achter het oor haakte om te zorgen dat een bril niet af zou kunnen zakken. De brillen die hiermee gemaakt werden (Oakley Lite en de Factory Pilot Eyeshades) leken sterk op de goggles die Oakley eerder maakte. Al in 1985 bracht Oakley de Frogskins op de markt. Dit was de eerste lifestyle bril van het Amerikaanse bedrijf. De bril moest gaan concurreren met de Wayfarer van Ray-Ban. Jaren later is Oakley nog altijd de nummer een sportbril voor veel professionele sporters in diverse disciplines. Zeilers, snowboarders, sportschutters, honkballers en natuurlijk fietsliefhebbers kiezen nog altijd voor het ongeëvenaarde comfort van Oakley brillen, gecombineerd met kwalitatief hoogstaand glas.

Speciaal voor onze sportbrillen van Oakley, hebben we een speciaal gedeelte gereserveerd op de website. Op de speciale afdeling sportbrillen, vind je nog meer informatie over Oakley en de mogelijkheden van dit hoogwaardige, sportieve merk. Klik hier om naar onze speciale sportbrillenafdeling te gaan.

Authentieke Oakley pasvorm

De designfilosofie is duidelijk vertaald naar de collectie voor heldere glazen. Liefhebbers van Oakley waarderen de typische Oakley pasvorm en kiezen veelal voor een sport(zonne)bril en een bril met helder glas van Oakley. Al onze Oakley brillen worden gemaakt met Authentieke Oakley glazen.

Helder zicht in ieder licht

Behalve sportzonnebrillen maakt Oakley ook trendy lifestyle brillen. Eveneens voorzien van dezelfde glastechnieken en echte Oakley pasvorm. Ideaal voor onder een helm tijdens het motorrijden bijvoorbeeld. De zonnebrillen van Oakley zijn zowel met als zonder glazen op sterkte leverbaar.