KUNSTSTOF BRIL OP MAAT

Misschien wel een van de meest gebruikte materialen voor brillen is acetaat, in de volksmond ook wel simpelweg kunststof genoemd. Acetaat is een veel gebruikt materiaal vanwege de vele beschikbare kleuren, maar ook omdat het materiaal lichtgewicht en makkelijk te verstellen is.

Het acetaat dat gebruikt wordt voor onze maatwerkbrillen van TOM DAVIES is afkomstig uit de beste acetaatfabrieken in Japan. Acetaat is een materiaal dat bestaat uit cellulose en houtpulp of plantaardige vezels (katoen of zijde). Het mooie van dit product is dat het gemaakt kan worden uit gerecycled materiaal. Het acetaat zelf is hypoallergeen en wordt in de regel goed verdragen op het gezicht. Dit is belangrijk, omdat een kunststof montuur vaak direct rust op het gezicht. Doordat de kleuren zelf samengesteld worden door TOM DAVIES zijn er in deze collectie kleuren beschikbaar die niet bij andere merken verkrijgbaar zijn. Bij veel kunststof monturen is de pasvorm op de neus moeilijk aan te passen, waardoor iemand met een smalle neus dit soort monturen vaak niet kan dragen. Met de maatwerk oplossingen van TOM DAVIES kunnen we echter direct af fabriek neussteuntjes laten maken in het montuur, of de breedte van de neusmaat aanpassen om zo toch een kunststof montuur bij uw gezicht te laten passen.

Samen met onze maatwerkspecialisten naar de perfecte bril voor uw gezicht.


Samen met het Engelse brillenmerk TOM DAVIES, bieden wij u een service aan die nog steeds uniek is binnen de optiek. Bij geen enkel ander merk kunt u deze mate van individueel maatwerk krijgen in een brilmontuur. Het belangrijkste van dit alles is goede begeleiding van onze maatwerkspecialisten. Wanneer u een bril op maat wenst aan te schaffen, gaan we samen met u kijken naar alle mogelijkheden. In de winkel hebben wij een ruim assortiment aan “ready-to-wear” brillen uit de collectie van tom davies. Deze brillen dienen eigenlijk als een soort mal. Deze “mallen” gebruiken wij om de pasvorm te bepalen, maar ook om de kleur in het gezicht beter in te kunnen schatten. Wij zullen adviseren en uw nieuwe bril inmeten, maar u bent zelf uiteraard ook volop betrokken bij het ontwerpen van uw nieuwe bril. U kiest zelf uw mal, de kleuren en wij doen de rest. Als wij zien dat de mal bijvoorbeeld net te klein is, of net te groot is, zorgen wij ervoor dat de maat vervolgens perfect in het gezicht komt te passen.


EEN KLEINE GREEP UIT DE ACETAAT COLLECTIE VAN TOM DAVIES


Image
Image
Image

Nieuwsgierig?

Neem contact op voor een afspraak met een van onze maatwerkspecialisten voor uw bril op maat!

Neem contact op