HOORNEN BRIL OP MAAT

EEN HOORNEN BRIL IS BEHALVE UNIEK OOK NOG EENS LICHT, STEVIG EN VORMVAST. MET DE UNIEKE SERVICE VAN TOM DAVIES HEEFT U DE MOGELIJKHEID OM EEN BRIL SAMEN TE STELLEN DIE PAST BIJ UW GEZICHT EN UW LOOK COMPLIMENTEERT.

Hoorn is een natuurproduct dat voor deze brillen op ethisch verantwoordde wijze wordt gewonnen in Azië, Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Voor de brillen van TOM DAVIES wordt uitsluitend gebruik gemaakt van horens van niet-bedreigde diersoorten, die gehouden worden als bijvoorbeeld melkvee. Daardoor is het hoorn van de brillen eigenlijk een natuurlijk bijproduct. De horens worden verwerkt tot dunne vellen van 0,8 mm. Dit kost behalve veel tijd ook uiterste precisie en voorzichtigheid. Nadat de vellen de juiste dikte hebben, worden deze in combinatie met andere kleuren gelamineerd om zo tot een unieke plaat te komen. Deze platen worden vervolgens gebruikt om de onderdelen van een bril uit te frezen.

Hoorn is licht, stevig, hypoallergeen en is door de natuurlijke invloeden altijd uniek van kleur.


Samen met het Engelse brillenmerk TOM DAVIES, bieden wij u een service aan die nog steeds uniek is binnen de optiek. Bij geen enkel ander merk kunt u deze mate van individueel maatwerk krijgen in een brilmontuur. Het belangrijkste van dit alles is goede begeleiding van onze maatwerkspecialisten. Wanneer u een bril op maat wenst aan te schaffen, gaan we samen met u kijken naar alle mogelijkheden. In de winkel hebben wij een ruim assortiment aan “ready-to-wear” brillen uit de collectie van tom davies. Deze brillen dienen eigenlijk als een soort mal. Deze “mallen” gebruiken wij om de pasvorm te bepalen, maar ook om de kleur in het gezicht beter in te kunnen schatten. Wij zullen adviseren en uw nieuwe bril inmeten, maar u bent zelf uiteraard ook volop betrokken bij het ontwerpen van uw nieuwe bril. U kiest zelf uw mal, de kleuren en wij doen de rest. Als wij zien dat de mal bijvoorbeeld net te klein is, of net te groot is, zorgen wij ervoor dat de maat vervolgens perfect in het gezicht komt te passen.


EEN KLEINE GREEP UIT DE HOORNEN COLLECTIE VAN TOM DAVIES


Image
Image
Image

Nieuwsgierig?

Neem contact op voor een afspraak met een van onze maatwerkspecialisten voor uw bril op maat!

Neem contact op