Uw opticien en het Coronavirus

Nederland is in gevecht tegen het coronavirus (COVID-19) en de bijhorende maatregelen worden in verschillende branches al doorgevoerd. Zo ook in onze optiekwinkel. Welke maatregelen treffen wij?

Met ingang van dinsdag 17 maart 2020 zullen wij geen contactlenscontroles meer uitvoeren totdat het RIVM met andere richtlijnen komt. Dit betekent dat wanneer uw halfjaarscontrole gepland stond voor de komende maanden, deze komt te vervallen. Uw lenzen worden op uw verzoek herhaald, zoals ze het vorige halfjaar geleverd zijn. 

Indien u aan huis gebonden bent, kunnen wij ook zorg dragen voor thuislevering van de contactlenzen (en eventueel de contactlensvloeistof). Eenieder die de komende maanden zonder lenzen kan komen te zitten, wordt door ons persoonlijk benaderd om de nodige stappen te kunnen bepalen.

Zolang er kans is op besmetting meten wij ook geen oogdruk op. Gerenommeerde wetenschappers en oogspecialisten uit Hong Kong hebben vastgesteld dat er een kans is op besmetting wanneer de oogdruk gemeten wordt.

Wij hebben nog wel de mogelijkheid om ogen te meten en zullen dat ook blijven doen, zolang we open mogen blijven. Dit doen wij wel uitsluitend op afspraak, in ieder geval de komende maanden. 

Het bijstellen en repareren van brillen doen we bij hoge nood en hierbij dragen we altijd wegwerphandschoenen.

Uiteraard bent u ook nog steeds welkom om een nieuwe bril uit te zoeken. De brillen die in de winkel gepast worden, scheiden wij direct van de rest en worden daarna ontsmet. 

Behalve bovenstaande maatregelen nemen wij uiteraard ook alle andere maatregelen met betrekking tot hygiëne zoals deze reeds door andere bedrijven ook al benoemd zijn:

  • Wij wassen onze handen nog vaker met antibacteriële zeep. 
  • Apparatuur wordt gereinigd na iedere klant.
  • Wij respecteren de richtlijnen zoals opgesteld door het RIVM

Wij hopen dat u ook de richtlijnen van het RIVM volgt en dat wanneer u klachten heeft (verkoudheid, griepklachten etc.) u de winkel even niet bezoekt. Uw gezondheid en die van ons team heeft altijd onze prioriteit.